14.04.2011

Recomandare ...

|
"Emergency Medical Services: At the Crossroads" (2007)
|
Committee on the Future of Emergency Care in the United States Health System Board on Health Care Services
INSTITUTE OF MEDICINE OF THE NATIONAL ACADEMIES
THE NATIONAL ACADEMIES PRESS
Washington, D.C.
|
     O lucrare in care autorii, dupa ce trec in revista modul cum au aparut si s-au dezvoltat EMS-urile (Emergency Medical Services) din SUA, incearca sa atraga atentia asupra erorilor actuale sau trecute de conceptie si strategie si, in final, propun directii de dezvoltare si imbunatatire a servciilor medicale de urgenta, incepand de la preluarea apelurilor, pana la spital. Egida sub care s-a realizat lucrarea nu lasa loc de parti pris uri.
     O recomand atat "victoriosilor" SMURD-isti, "victimelor" de la Ambulanta cat si celor care cred ca detin  cea ma buna solutie pentru serviciile medicale de urgenta din Romania. Cartea poate fi citita sau descarcata urmand linkurile de mai jos:
|




|

O recomand pentru transparenta si realismul cu care autorii isi analizeaza reusitele si problemele. O abordare care i-a lipsit Ambulantei si a adus-o in situatia actuala. O abordare pe care Noua Ambulanta aka SMURD o ocoleste cu obstinatie repetand astfel greselile Vechii Ambulante si transformand o idee buna intr-o aplicare nereusita imposibila in mod natural (precum comunismul).

Dr. X

Un comentariu:

Claus Web spunea...

buna recomandare, oare cati vor tine cont de ea?